Avide GU10 LED-fényforrások

2019.12.18

 

 

A GU10 fényforrásoknak két kicsi csapja/lába van, amelyek nagyban megkönnyítik a cserét. Ezek a LED-fényforrások energiatakarékosak, hosszú élettartammal rendelkeznek és akár fényerőszabályozható kivitelben is kaphatóak.

 

 

A GU10 LED-fényforrásokat elsősorban helyi megvilágításra vagy hangulatvilágításként használják, de egyéb alkalmazási módra is használhatók.

 

Az Avide LED-spotok színhőmérséklete az „extra meleg fehértől” a „hidegfehérig” terjed. A színhőmérséklet mellett különböző a színvisszaadási indexük is.
Más gyártók a különféle színhőmérsékleteket saját elnevezésükkel adják meg, de általában a színhőmérsékleti skála így néz ki:

A régimódi izzók hőmérséklete többnyire 2700 °K vagy „nagyon meleg fehér”, míg az irodákban használt fénycsövek 4000 °K „hidegfehérek”. A hangulatos, meleg hatás érdekében érdemes meleg színhőmérsékletű LED-eket választani. Modern szobákhoz vagy például egy fényes fehér konyha és egy modern fürdőszoba, éles, fényességéhez inkább a természetes- vagy hidegfehér spotokat ajánljuk.

 

Hogyan érdemes a LED-spot fényét kiválasztani?

 

Az Avide LED-es spotlámpák esetében a „munkafelületre” jutó fény mennyiségét befolyásolhatja a különféle optika/búra, amely az adott spotlámpa sugárzási szögét is szabályozza. A keskeny fénysugarú lámpák (30-40°) keskeny kúpban koncentrálják a fényt, míg nagyon széles világítás (60-100 °) esetén a fény egy ugyanolyan távolságra sokkal szélesebb fénysugár-területen oszlik meg.

Azok számára, akik általános háztartási célokra szeretnének világítást vásárolni, azoknak érdemes a 30-40 ° fok közötti sugárirányú szélességet választani, ahogy a szokásos a halogén spotlámpáknál megszokták. Ezek többnyire áttetszőbb üveggel rendelkeznek, és konyhák, tárgyak, pultok megvilágítására a legjobbak.
A kissé homályosabb opál vagy füstös búrájú spotok, melyeknél jóval szélesebb a világítási szög, inkább szobákba, nappalikba és álmennyezetekbe javasoltak.

 

Használhatok-e fényerőszabályzóval egy Avide LED-spot?

 

Az Avide LED-spot csomagolása mindig részletezi, hogy tompítható-e vagy sem a dobozban lévő termék. De a meglévő fényerőszabályozó kapcsolók azonban nem mindig, tompítják a „dimmelhető” LED-spotokat. Ennek oka az, hogy a hagyományos izzók fényerőszabályzóit úgy tervezték, hogy az áramköri terhelést csökkentik. És ezekkel nem kompatibilisek az újgenerációs LED-ek. Ilyen esetben lehetséges azonban a LED-specifikus dimmelő beszerelése. Ezt a munkát mindig képzett villanyszerelőnek kell elvégeznie.

Az esztétikus beszereléshez ajánljuk az Avide GU10 kereteket. A termékek között elfordítható foglalatúak is vannak, így a fény iránya tetszőlegesen irányítható. Nincs szükség külön transzformátorra - közvetlenül a hálózatra köthető. Az Avide GU10 beépíthető keret egy aljzatból áll, két bajonettzárral. A rugós csatok a helyükön tartják az izzókat, az egérfogóra hasonlító rugós klipek pedig többféle falvastagságnál is megtartják. Gyors és egyszerű megoldás.

 

Az Avide GU10 LED izzók előnyei:

 

  • alacsony energiafogyasztás
  • hosszú, akár 250 00 órás élettartam
  • nagy variablitás (4-7W)
  • magas minőségű LED-chip
  • magas színvisszaadási index: >80
  • többféle színhőmérséklet